jeudi 4 juin 2009

Le chevreuil dans la prairie d'or

Le cormoran parti chercher une cabine téléphonique*) pour appeler un ophtalmologue, le chevreuil osa enfin se montrer.

C'était un grand timide.

Le chevreuil jeta un dernier regard sur le dos du cormoran qui s'éloignait jusque devenir un tout petit point noir à l'horizon et il soupira : C'est serait tellement chouette d'avoir des copains avec qui jouer, mais personne ne vient me voir et me parler.

*) Le portable de Phalacrocorax avait mystérieusement disparu. Nous soupçonnons la Pie qui Chante d'être à la tête d'un trafic de téléphones portables volés, malgré les vœux qu'elle a exprimés de se ranger du bon coté de la loi, mais comme nous n'avons pas de preuves, nous ne pouvons rien affirmer. L'enquête continue.

***

L'Histoire du Cormoran, 38° épisode

27 commentaires:

Unknown a dit…

Look at the happy deer and those fantastic wildflowers. I have missed coming here for the longest time.

Lara a dit…

ahaaaaaaa, now the mistery is revealed!

Amalia a dit…

Mitä tooi keltanen kukka on?

Bergson a dit…

Ben je suis nul je l'avais pas vu hier !!!

tu as l'air de nous trouver du jaune également

Bergson a dit…

je vois que toute les aventures sont disponible d'un seul clik la classe

claude a dit…

Mon Dieu, quelle histoire ! Tu as de l'imagination.
Le Deer est tout mignon.
Malheureusement je ne pourrais lire la suite des aventures incroyables de Phapha, le Cormoran.
A bientôt Hélène ! Une bise avant de partir.

Famu falsetissa a dit…

Oi, miten kauniit silmät sillä onkaan!

hpy a dit…

M Kate, well, I haven't visited you for a long tile either, but I still have a post card you sent me - one with six women in a row - on the wall to the left in front of me :-)

Lara, isn't it easier to see this way?

Amalia, veikkaisin etta suomeksi rentukka.

Bergson, pour le jaune on est à égalité, je crois.

Claude, il n'y a pas de net là où tu vas? Bon voyage et bonnes vacances. Je suis sûre que tu auras autre chose à faire que de te mettre à la recherche d'un ordi + connexion au net.

Famu, tekisi ihan mieli silittaa sita. Eiko niin?

pomme a dit…

Trop mignon, avec ses grands yeux tristes. ( cette fois il est bien visible, impossible de le confondre avec un lapin)

Daniel Chérouvrier a dit…

Le chevreuil ne nous a pas posé un lapin.

alice a dit…

Tu crois qu'il t'a vue? Si oui, il est sans doûte parti à toute allure...

hpy a dit…

Pomme, et pourtant, ils ont presque les mêmes oreilles.

Deslilas, heureusement.

Alice, il m'a vue, et nous nous sommes regardés le temps de six photos, et un peu plus - pas loin de deux minutes. Elles étaient certainement longues pour le chevreuil, mais très courtes pour moi. J'ai eu de la chance.

Marjut a dit…

Voi kun pieni ihanainen !

Täällä meillä jää joka vuosi paljon pikkubambeja leikkureitten alle:(
Naapurin viljelijä sentään kulkee ensin pellon läpi ja tarkistaa ettei ole mitään. Viime vuonna oli kaksoset kuulemma olleet pellossa :) Kantoi ne turvaan heinäkasan sisällä, ettei tullut ihmishajua niihin <3

Pernelle a dit…

Super ! Ces rencontres sont toujours de grands moments. Je les vis comme une enfant : les yeux émerveillés, et je ne m'en lasse pas. Elles sont si rares.

claude a dit…

Si si il y a le net mais tu penses bien que mon Chéri veut que je me déconnecte un peu. A+ !

lyliane six a dit…

Moi je veux bien être son amie il est si beau.

Mick a dit…

Bambi! Grown up!

namaki a dit…

ça y est il a montré le bout de son nez !
j'espère qu'on retrouvera le portable de Phalacrocorax !

Trotter a dit…

Tu as vraiment fait une série magnifique!!! Mais, à mon avis, la plus belle est la photo des escargots... ;))

Pena a dit…

Herkkä hetki, kohtaaminen, otus näki ehkä ensimmäisen kerran elämässään digikameralla tähtäilevän kuvaajan. Seuraava tähtäilijä voikin olla viimeinen hänen näkemä, jos sattuu metsästäjä pyssyllään tähtäilemään.

Kyllä mä täällä melkein päivittäin käyn kurkkimassa kuviasi, kommentointini ovat vain niin vähäiset, kuten tiedät.

Loppukevät ja tämä alkukesäkin on ollut kiireistä aikaa, lähdin piruttaas mukaan veneenkunnostusprojektiin kun ne kipot ovat aina minua kiinnostaneet, kyseessä on vanha mahonkikaunotar, Heinlahden veneveistämöllä aikoinaan rakkaudella rakennettu pimu, naispuolisiahan ne kaikki laivat ja veneet ovat, paitsi hinaajat ja muut työalukset.

Asiasta toiseen, olen käynyt myös välillä siellä sinun satamassasi katsomassa, että onko siellä mitään laivoja, siis vain virtuaalisesti. Seuraavassa linkki MarineTraffic.com sivustolle, josta voi katsoa laivojen positionit, jos niillä vaan on ne paikallistamislähettimet päällä.
http://www.marinetraffic.com/ais/default.aspx?level0=100

En ole varma, osuuko tämä linkki suoraan sinun satamaasi, mutta muutamalla klikkauksella sen kyllä löydät. Penalandian laivakuvat blogillani olen laittanut myös tämän position jutun kuvan yhteyteen.

Ei ollut heilaa helluntaina, joten rakkausasiat ovat rempallaan sitten koko loppuvuoden. :(

Kesäterveiset teille!

MVH Pena

Ink Narrative a dit…

Tänään näkyy jo enemmän, kuten eilen lupasit. Takapuolikin ;)

Miss_Yves a dit…

Adorable!

Cergie a dit…

J'ai beau avoir une poutre dans l'oeil ce matin, je vois bien qu'il a une paille dans le sien ce chevreuil....

hpy a dit…

Marjut, meilla vastaavasti janikset ja linnut :-((

Pernelle, c'est un moment toujours aussi plein d'émotion, surtout quand il dure plus que quelques secondes et qu'on se regarde, même si ce n'est pas dans le blanc des yeux.

Claude, oui, je comprends!

Lyliane, il faut que tu réussisses à le rapprocher d'abord!

Mick, I'll transmit next time we meet!

Namaki, un châpitre sur le portable. C'est noté, mais je ne promets rien.

Trotter, merci. Ah, les escargots. Tu en mangeras encore maintenant?

Pena, kiitos linkista, se on aivan mainio - olen juuri katsellut sita vaikka kuinka kauan ja huomannut ettei meilla ole satamassa yhtaan laivaa. Pitaisi ehtia tarkistamaan viela iltapaivalla mutta tyot ovat viela kesken. Tapaammekohan elokuussa?

Kari, taman enempaa en juuri saanut nakyviin. On minulla tasta tapaamisesta muitakin kuvia, yhteensa kuusi. Niiden ottamiseen meni parisen minuuttia, ja sitten se kauris poistui melko hitaasti nakyvista. Ei ilmeisesti pelastynyt minua sen pahemmin. Ehka olisi pitanyt.

Missive, n'est-ce pas?

Cergie, hi hi!

Pena a dit…

Tuosta MarineTraffic.com linkistä vielä sen verran, en tietoisesti ole niin varma, kuuluuko sinun satamasi alue tähän systeemiin, mutta uskoisin, että kuuluu, koska kaikki "kanaalissa" liikkuvat alukset näkyvät siinä. Kun klikkaa laivan kuvaketta, saa selville aluksen tiedot, punainen on tankki, vihreä rahti ja sininen pasaseeri, onhan ne värit siinä sivuston vasemmassa reunassa.

Näille laivoille on myös mahdollista laittaa kuvia, muutamia kuvia olen sinne tökännyt, m/s Galaxy, m/s Fjärdvägen, m/s Ejdern tulivat nyt ekaksi mieleeni.

Kirjoitellaan, t. Pena

Pena a dit…

Vielä yksi lisäys, ei niinkään mukava. Olen seurannut usein Turku - Tukholma välistä liikennettä. Olisiko siitä parisen viikkoa aikaa, kun katselin laivojen sijaintia. Yht äkkiä m/s Silja Europa kääntyi Kihdillä (Skiftet) takaisin tulosuuntaansa, Långnäsistä lähti meripelastusalus ulos, silloin ajattelin heti, että nyt on jotain tapahtunut merellä, niinpä olikin, m/s Silja Europalta oli pudonnut/hypännyt mies yli laidan, noin puolen tunnin kuluttua m/s Silja Europa sai luvan etääntyä etsinnöista ja kääntyi takaisin Turkuun, jonne se saapui reilut kaksi tuntia myöhässä. Laivan purkaus ja lastaus autoista hyttisiivouksineen kesti vain tunnin, seuraavan päivän iltana se oli jo melkein aikataussa, mutta kyllä oli nopeuttakin rajoitusten salliessa parhaimmillaan 23 solmua! Siitä mereen pudonneesta miehestä ei minulla ole tietoa, löydettiinkö hänet tai ei.Maariahaminan meripelastusalus, rajavartioston alus sekä rajavartioston helikopteri oli etsinnöissä mukana. Kyllä se niin on, että jos putoat/hyppäät alukselta, niin potkurivirran imuun joudut ja se on sitten sitämyöten selvä, palasina on silloin ihminen.

Sellaista se on joskus tuo kauppa ja merenkulku. :(

Kutuharju a dit…

Voi kuinka söötti bambi! OIkein hieno kuva! Kivasti ryhmittyneet keltaiset kukat (buttercups?) ja jotenkin niin taiteellinen tuo heinähuiskujen takaa vetoavasti katsova peura.