jeudi 11 janvier 2007

Satumaani


Aavan meren talla puolen jossakin on maa missa onnen lahirantaan laine liplattaa.
Liplattamisesta on taman vuoden alussa ollut vaikea puhua, silla satumaassa tuulee.
Tuulee luoteesta niin kuin kuvassa, ja tuulee lounaasta niin kuin eilen kolmen aikaan kun maarianhaminalainen Belgard lahti takaisin merelle purettuaan ruotsalaisen sahatavaralastinsa.
Satamatyolainen Mickey lahetti minulle terveisia etta siita olisi voinut saada mielenkiintoisia valokuvia. Ulospaasy ei ole helpoimpia, etenkin huonolla saalla.
Olin kuitenkin tehnyt satamakierrokseni jo aamupaivalla, ja tyot pitivat minut sisalla, puhelin kourassa koko iltapaivan.

20 commentaires:

hpy a dit…

Réponse à un photo challenge finlandais, sur le mot "avara" que je traduirais par large, ouvert, vide (comme l'espace).

Svar pa ett finskt fototema pa ordet "avara", vilket jag kunde oversatta med oppet, stort, tomt (som rymden).

isopeikko a dit…

Tuuli on mukavaa. Aaltojen kohinakin on mukavaa. Kunhan ei ole itte lastuna lainehilla.

Cergie a dit…

Ahahaha !
Toi aussi tu as eu du temps gris pour ce challenge !
(Comme moi pour mes fleurs)
Tu vois j'avais raison, je t'ai répondu chez Roméo pour te dire que tu avais la Manche comme espace et que tu avais de la chance !
J'aime quand l'oeil ne s'arrête sur rien
Ou alors sur un bateau voguant au loin.

Anonyme a dit…

Ei enää tyyntä myrskyn edellä.

Mary Stebbins Taitt a dit…

Looks stormy! Cool scene!

Anonyme a dit…

Meri on aava ja sen rannalla mieli matkaa helposti kaukorantaan :)

hpy a dit…

Myrskya taas tanaan iltapaivalla. Tuulenpuuskien voimakkuus 120 km/h. Olin satamassa jkaymassa a tulin lapimarkana kotiin.

Reflex a dit…

Que veut dire Satumaani? ça ressemble à tsunami, mais je ne suis pas sûr, en tout cas la photo me donne cette idée, une très grande vague :)

hogrelius a dit…

Huva vad det ser ut att blåsa! Här har snön kommit idag igen o halt som bara den när jag tog mig ut idag!

Anonyme a dit…

Reflex,
Satumaa veut dire le pays des rèves, satumaani mon pays des rèves. La première phrase est une modification légère des premières paroles d'un vieux tango finlandais très populaire.
La photo a été prise lors d'une petite tempête, celle du début de l'année lorsque les galets volaient. Je tenais à peine debout par moments, tellement les vents étaient forts.
Hier c'était pareil, des rafales de vent à 120 km/h, paraît-il, lorsque je suis descendue sur le port. A un moment tout est devenu noir, tellement il pleuvait aussi.

Bosse,
Igar 120 km/h. Regn dessutom. Jag var ute ett tag da det var som varst. Gissa om jag blev genomvat! (Bilden ar fran arets forsta storm, den med de flygande strandstenarna.)

Anonyme a dit…

Hienoja maininkeja teillä päin. Asia, jota eniten kaipaan täällä on meri... En ole koskaan ennen asunut sisämaassa (kerran oli merelle matkaa 50 km) ennen tätä, ja tää on tosiaan SISÄmaata, lähin merenranta löytyy n. 300 km päästä.

hpy a dit…

Merta kaipaa kun siihen on tottunut. Pariisissa oli Seinajoki vaikkei se meri olekaan, mutta onneksi siihen aikaan kun asuin siella tyoni vei minut aina silloin talloin eri satamakaupunkeihin. Paasin katsomaan avaruutta.

Anonyme a dit…

Mun tuli sama laulu mieleen Valokuvatorstain aiheesta avara. Hieno kuva, vaikka onkin myrskyävästä merestä - sitä on turvallista katsella näin kaukaa.

hpy a dit…

Minusta on aika ihmeellista miten joku laulu voi tulla yhdesta ainoasta sanasta mieleen (ehka valokuva sen lisaksi auttaa), etenkin kun en koskaan kuule suomalaisia lauluja.
Ja kuitenkaan tama ei ole ensimmainen kerta kun nain tapahtuu - viimeksi taisi olla vahan ennen joulua (21.12) kun silloin ottamani kuva toi mieleen joululaulun jota en ollut varmaan kuullut vuosiin tai vuosikymmeniin.

Reflex a dit…

Merci pour ton explication, en fait, je pensais que tu étais finlandaise, mais tu es bien suédoise, n'est-ce pas?

hpy a dit…

Reflex, tu avais raison, maintenant tu as tort. Je suis bien finlandaise, mais la première langue que j'ai apprise est le suédois (langue minoritaire en Finlande).

Reflex a dit…

C'est la première impression qui compte ;)

Salka a dit…

Kaunis kuva!
Merikuvat ovat osa mieleni maisemaa. Vedessä viihtyvänä ja joskus vesilläkin rakastan merta elementtinä. Muistoissa on useampikin myrskyinen purjehdusreissu.

Anonyme a dit…

Meri on tässä suorastaan uhkaava.

hpy a dit…

Meri oli tuossa aika huonolla tuulella. Rantakatu oli liikenteelle suljettu silla pienet rantakivet lentelivat. Tai sanotaan etta ne olivat niin tehneet yolla ja aikaisemmin aamulla.