jeudi 12 octobre 2006

Ranskan ylpeys



Kukko ja trikoloori eli kolmivarinen lippu, siina on Ranskan ylpeys. Kukko on kansainvalisissa futis- ja rugbymatseissa aina maskottina mukana.

Kuvasta puuttuu viela liljankukka, joka oikeastaan on iiriksen muotoinen. Valkoinen on kuninkaallisuuden vari.

Kansallinen ylpeys on tanaan melko hailahtelevaa. Myotatuulessa sita riittaa, mutta vastatuulessa usein haukutaan enemman kuin yritetaan kannustaa ja auttaa.

10 commentaires:

Anonyme a dit…

Kansallisuus on samalla ylpeyden asia ja toiseksi turhin juttu koskaan keksitty [uskonnon jälkeen...]

Anonyme a dit…

Mä luulin,että Ranskan ylpeys on Renault. :)

Reflex a dit…

Cocoricooo!

Rita A a dit…

Ai miten elähdyttävä kuva! Oli spontaani reaktioni. Hih, ajattelin pistää saman kommentin kuin Reflex, paitsi tuli vain italiaksi mieleen: chichirichi!

Anonyme a dit…

Ranskan historiaa itse kukin on joutunut lukemaan koulussa. Vapaus, veljeys, tasa-arvo! Giljotiini. Punaviini. Maksakirroosi. Marseljeesi.

hpy a dit…

Voi juku etta olen ylpea. Olen saanut kuusi kommenttia josta viisi kuvaan liittyvaa.

Anonyme a dit…

Ylpeys varmaan liitetään mielikuvissa usein ranskalaisiin tai ranskalaisuuteen ja kukko on tosiaan oiva osoitus mielikuvan osuvuudesta! Itse melkein laitoin omaksi ylpeys-kuvakseni kuvan de Gaullen patsaasta Champs Elysees'n varrelta.

Rolka a dit…

Où a été prise cette photo ? Pas à Balleroy, je pense ? et pourtant, il me semble que dans ce village, il y a un monument aux morts surmonté d'un coq...Balleroy est le village où Melle Cauvin vécu sa jeunesse jusqu'à 18 ans...

hpy a dit…

Duclair, le long de la Seine, en Haute-Normandie, Seine-Maritime.

Liisa a dit…

Gallian kukko! Hieno kuva!