dimanche 27 juillet 2008

Autiotalo

Kaupunginvaltuusto suunnittelee vanhan kalasavustamon muuttamista museoksi.

Siitä on puhuttu jo vuosia, mutta toistaiseksi vaikeutena on rahan löytäminen. Kaupunki ei ole rikas eikä myöskään ole saanut lottovoittoa. Lottoaakohan se edes?

Satamakorttelissa on kuitenkin alkanut tapahtua. 1950 vuonna rakennetun talon takana sijaitseva pienempi rakennus on purettu, ja toiseen on avattu ravintola eli ruokailupaikka.

Elegian autiotalohanketta ajatellen olisi kuitenkin parasta ettei rahaa löytyisi, ja rakennus saisi rauhassa jatkaa rappeutumistaan.

Ääniä vastaan tai puolesta onko?

17 commentaires:

hpy a dit…

Elegia est à la recherche de maisons vides. Les Pêcheries, construites en 1950 sont vides depuis les années 80, sauf si quelqu'un prétend le contraire.

Lara a dit…

in Romania, there would have been a new residential area already. they are so crazy building new apartments...

Anonyme a dit…

Tuohon kannattaa laittaa rahaa, jos sitä on, ei muussa tapauksessa.

Alain a dit…

Moi aussi, je cherche un pied à terre, mais celui-ci me semble un peu vaste, ou alors...pour fonder une communauté ? Que Saint Blog nous aide.

Bergson a dit…

trop de carreaux à laver je ne prend pas non plus

PeterParis a dit…

Je crois que je préfère la maison sur la colline… mais elle est peut-être occupée ?

isopeikko a dit…

Äh, se raha kannattaa tuhlata kaikenlaiseen turhuuteen mistä tulee hyvä mieli :)

Thérèse a dit…

Vu de l'extérieur il y aura un carreau à remplacer!

Mick a dit…

I've said it before and I'll say it again. You make the ordinary appear extraordinary, Hélène.

Anonyme a dit…

il y a du boulot par ici. pffffffff.

Elegia a dit…

Hmm, pakko kommentoida tähän sen verran, että minusta on sääli että sinänsä ihan "terveitä" taloja hylätään ja jätetään rapistumaan oman onnensa nojaan. Miksi ne hylätään eikä pidetä kunnossa? Se tulisi jo alun alkaen halvemmaksi, jos nyt rahaa halutaan ajatella niin kuin ihmiset aina.

Minun "onneni" tietenkin on, että taloja hylätään, että voin nauttia niistä, vaikka en periaatteessa kannata sellaista. Niitä nyt kuitenkin on ja lähes kaikki löytämäni haluaisin "pelastaa".

Tämä sinun kuvaamasi talokin on kaunis rupuisuudessaan! Itse asiassa toivon, että rahaa löytyy ja siitä tehdään museo (eikä siis esim. pureta ja rakennetta uutta tilalle) - saisi tuokin karu talo arvoisensa "toimen" ja kymmenien vuosien päästä sen arkkitehtuurin voi taas nähdä ihan eri silmin.

Kiva, kun osallistuit!

Anonyme a dit…

Nice photography. It is most interesting.

Anonyme a dit…

MInä rakastan vanhoja taloja, mutta liian huonokuntoiseksi päästetty talo ansaitsee kyllä jo vanhuuden levon sileäksi laitettuna, siis purettuna. Miksikähän ne päästetään ensin kovin huonoon kuntoon ja sitten aloitetaan mukamas korjaukset. Raha, sehän se ratkaisee joka vaiheessa ja joka paikassa, ainakin melkein....

Olivier a dit…

"sauf si quelqu'un prétend le contraire." il est peut être hanter par un vieux pécheur, et il est pas d'accord pour partager sa cachette.

GMG a dit…

Hi Helen!
Sorry for the absence these last weeks, but unfortunately it wasn’t due to some summer holidays… ;))
Thanks for your comments on Blogtrotter, now at the MoMA for Art and New York lovers! Hope you enjoy and wish you a great week! I’ll try to get back here to enjoy your lovely pictures with some more time during the week!

lyliane six a dit…

Pourquoi ne pas proposer la bâtisse à la communauté d'Emmaus, ils savent restaurer et loger, il doit bien y avoir des sans logis à Fécamp?

Cergie a dit…

Beautiful cadrage, j'aime le red people notamment, mais si je peux me permettre : c'eût été plus beau si t'avais coupé le ciel comme d'aucun a l'hab de le faire.

Donne moi l'adresse du laveur de carreau que je prenne pas le même ?

Je me refuse d'aller habiter là avec tous mes copains de blog. Ce serait pire que d'être dans une pénichette pour une semaine