vendredi 3 février 2012

En vanlig fredagskväll

Utetemperaturen låg vid 8-gradersstrecket i morse, men  för cirka en  timme sedan då jag körde iväg till butiken för att köpa lite ost, visade biltermometern bara 2 grader, fortfarande på minussidan.

Det har så smått lovats snö till natten mellan lördag och söndag, och ännu under söndagen. Jag hoppas väderleksexperterna misstar sig. Kölden har jag ingeting emot. Det är så lätt att sätta en tröja under bomullsjackan jag mest går i både sommar och vinter, men snö är alldeles onödigt, och dessutom innebär det problem på vägarna.

Nefertiti har inte sådana problem. Den trivs gott under kaminen, förutsatt att elden brinner i den. Ibland får den sällskap av Moumoune, men då jag tog fotot hade Foufou lyckats tränga sig in bakom den utan att bli bortschasad. Underligt!

Ikväll skall vi äta raclette, dvs ost som man värmer = smälter och "häller över" potatis och skinka. Jag hittade en gammal raclettepanna då jag städade lite tidigare idag. 

Bara DD nu kommer hem. Det blir sent för honom i kväll igen, som numera så gott som varje fredag. Jag tror knappast han är hemma förrän niotiden.


8 commentaires:

ELFI a dit…

2 félins sous le fourneau!!
nous avons - 11...je compatis..

Solange a dit…

Ce que je comprends c'est qu'il est bien au chaud.Et toi tu n'es pas loin.

Anonyme a dit…

Elle ressemble tellement à mes chats par ses couleurs, mais elle sait où aller chercher la chaleur, ce sont deux bons chats :)

hogrelius a dit…

Ja, vargavintern har kommit tillslut, uppe i norr har de haft 42 minus och det är ju som vid nordpolen.Jag tycker halkan är värst när den slår till,det är lätt att ramla och bryta sig. Ha de gott, lika gott som katten!

hpy a dit…

Claude, et maintenant?

beatrice De a dit…

chat chat chat... dansons pour nous réchauffer !
Quelle belle chatoune !

Ici aussi, il fait un froid de... canard... Chat chat chat, quel beau manteau de fourrure.

Bonne journée glaciale !

beatrice De a dit…

11 en dessous de zéro, Elfi... je ne monte pas chez toi...

Ina a dit…

Kylmää ja lunta riittää täälläkin. Toissapäivänä oli kaikkien aikojen liikennekaaos: 260 ilmoitettua kolaria ja suurin osa pääteistä poikki.