mardi 2 mai 2006

Det ar forbjudet att forbjuda

Tove Jansson skrev pa 50-talet i Farlig Midsommar om Snusmumriken som drog upp alla "Det ar forbjudet att gora si och det ar forbjudet att gora sa" ur grasmattan.
Jag besokte Paris forsta gangen varen 69, ett ar efter att fransmannen lart sej att det ar forbjudet att forbjuda (Il est interdit d'interdire) som var en av sloganerna man horde i maj 68.
Idag tycks det vara pa modet att forbjuda allt igen. Det ar forbjudet att roka, det ar forbjudet att dricka vin, det ar forbjudet att tanka opassande. Daremot maste vi en massa saker. Vi maste bara hjalm, vi maste betala vara boter om vi inte burit hjalm osv.
Det ar dags att nagon startar en revolution igen sa att vi kan ha hopp om att inte mera anses som idioter av de lagstiftande. Men det ar antagligen for sent, manga av oss ar redan sa vana vid att allt ar forbjudet att de sjalva onskar allt flera forbud.

3 commentaires:

Anonyme a dit…

Jag håller med så mycket det bara är möjligt att hålla med! Jag håller med så knogarna vitnar! Jag håller med så jag blir blå i ansiktet! Jag håller med och med och med!

Följer nån efter när jag klättrar över barrikaderna? För jag tycker för fasiken att man borde legalisera allt som är lagligt istället för att förbjuda allt som går att förbjudas!

hpy a dit…

Vi ar atminstone tre, dvs du, DD och jag. Tror du det racker for att satta igang en sjudundrande revolution?

Anonyme a dit…
Ce commentaire a été supprimé par un administrateur du blog.