jeudi 21 septembre 2006

Sirppi ja vasara


Kuten Suomessa, Ranskassakin suljetaan paperitehtaita.

Ellei suljeta, vahennetaan tyontekijoiden maaraa.

Nain m.m. Rouenin Otor, joka irtisanoo 164 tyontekijaa.

Ensimmaiset ovat jo lahteneet, mutta kaikki eivat viela tieda jaavatko, vai joutuvatko lahtemaan. Monet haluaisivat jo tietaa mita seuraavat viikot tuovat tullessaan.

Itse haluaisin tietaa, pelastaako tama tehtaan.

13 commentaires:

Anonyme a dit…

Kuule, Hpy, ihmisen on hyvä ilmaista tunteitaan ainakin jossain määrin, sillä pahan olon sisällä pitäminen tekee sielulle pahaa.
Olimme muinoin bussissa, joka jonotti Suetzin kanavan yli johtavalle lossille. Vieressä oli pick up -Datsun lava täynnä valkosipulia. Kuski oli noussut kulkuneuvostaan, raastoi hiuksiaan ja itki sekä huusi äänekkäästi. Vähitellen meille bussissa oleville valkeni, että mies oli sydämistynyt siitä, että meidän bussimme pääsee lossiin ennen hänen pick upiaan. ;)

Tällaisia työpaikkoja ei mielenilmaisu (ainakaan Suomessa pelastaisi) pelasta, mutta minusta on tärkeää käydä arvokeskustelua.

Anonyme a dit…

Laitoin sinua varten uuden postauksen blogiini. Käy katsomassa.

hpy a dit…

Kavin jo Kirsi, ja kommentoin. Olen naet "Lannen nopein".

Anonyme a dit…

Hienoa, että löysin tämän blogin. Upeita kuvia. Miten muuten nimensä saa valokuviin? Täytyy alkaa lukemaan kameran käyttöopasta varmaan.

hpy a dit…

Ja viela Kirsille kommentti. Mielenilmaisu ei pelasta tehdasta, irtisanomiset ehka. Kolmesta koneesta kaksi on jo lakkautettu.

Anonyme a dit…

Huomasin näkökulmiemme eron kyllä, Hpy. Sen verran usein Suomessa on toteutettu irtisanomisia tuloksen kaunistamismielessä, että itse suhtaudun varovaisesti puheisiin, että irtisanomisilla useinkaan pelastettaisiin yrityksiä. Siinä voi käydä kuin mustalaisen hevoselle: juuri kun se oppii olemaan syömättä, se pakana ottaa ja kuolee.

Ash a dit…

:-)

Reflex a dit…

Oh, wish I could read :P

Reflex a dit…

Ahlala, et moi qui commente en anglais dans un blog en francais :P

Salutations, ce sont de superbes photos.

Liisa a dit…

Kuvassa on niin paljon merkkejä ja viestejä, että otsikkomerkkiä piti oikein etsiä. Löysin kuitenkin!

Upeita kuvia!

hpy a dit…

Thanks, merci, kiitos, tack, gracias, spaziba, gracie, danke, dank u, :-)

Anonyme a dit…

Här var det di röde som flaggar!CGT var från början en Syndikalistiskt partioberoende org. Nej jag har inte sett några fördelar med betaversionen men jag läggre nästan aldrig ner en massa arbete med att skriva koder för att få större eller mindre text eller infoga annat.Har varken tid eller lust för jag har så mycket besvär med mina ögon ändå,tyvärr.

Anonyme a dit…

Här ser i alla fall bokstäverna normala ut på min maskin!!Hej fr Bosse och du, ha en trevlig lör-sönd!