jeudi 18 janvier 2007

Miksi? Siksi!


Miksi kuvaan noita laivoja aina uudestaan?
Kesalla, talvella, oisin ja paivisin. Samoja laivoja samassa satamassa.
Talla kerta Belgard, kuvattuna illalla kun osa sen lastista oli purettu ja se odotti seuraavaa paivaa.
Ehka koska lupasin Penalle pimean kuvan!

38 commentaires:

hpy a dit…

Le Belgard, ou plutôt le chateau du navire, un soir à Fécamp.

isopeikko a dit…

Komeitahan laivat ovat.

Kuvausinnossasi saattaisi ehkä olla mukana myös kaipuuta merelliseen seikkailuun, osalliseksi hyökyjen hurjuutta. Ehkä. Tai sitten ne laivat huhuilevat sinua ja sinä kuulet. Ehkä. Taidat itse tietää paremmin :)

Cergie a dit…

Aïe ! AÏe ! AÏE !
J'ai demandé à mon mari et il ne peut me dire quel type de bateau c'est
Mais je n'ai pas tout perdu : j'ai appris que le chateau est la partie d'habitation

Très, très belle photo !
Tu as réussi là une magnifique photo de nuit Elle est super bien composée, en diagonale. La partie beige, éclairée, très lumineuse, je dirais lourde (de sens entre autre) vers la droite avec le vide du noir autour.

hpy a dit…

Le Belgard est ce qu'on appelle un general cargo, un navire conventionnel. Le chateau est la partie où se trouve le poste de commandement. Les cales sont les espaces où on met la marchandise. Il peut y en avoir une ou plusieurs. On peut aussi charger de la marchandise en pontée, à savoir sur le pont, donc au dessus des cales. Le trou d'homme est un tunnel vertical par lequel on peut descendre dans la cale par une sorte d'échelle. On peut évidemment l'utiliser aussi pour remonter sur le pont.
J'ai mis un lien vers quelques chiffres sur le navire.

Anonyme a dit…

.... asut lähellä satamaa?
Onko näin?
Öisen sataman kuvaaminen on makee juttu.

hpy a dit…

Isopeikko ja Kootee, Miksi, ehka siksi etta tama on pieni kaupunki eika taalla ole muuta kuvattavaa...
Ehka myos siksi etta olen sataman kanssa tekemisissa - kavin siella tanaankin melko varhain aamulla eli joskus kuuden aikaan.
Ehka siksikin etta olen sataman edistamisen yhdistyksen varapuheenjohtaja (hirvittava nimi mutta viela pitempi ranskaksi) ja etta minusta tuntuu etta me emme tee mitaan sen hyvaksi. Joten yritan itse, mutten virallisesti.
Ehka siksi etta olen joskus matkustanut rahtilaivalla ja pelannut palloa tyhjassa ruumassa.
Ehka siitakin syysta etta olen kaynyt monessa laivassa edellisen tyonikin takia.
Ehka myos siksi etta nuo alukset ovat kuvauksellisia.
Mistapa tietaisin?

Delphinium a dit…

Je vois bien le château. Mais je ne vois pas le prince du château. Qu'importe, une photo qui me donne envie de sentir les embruns de la mer sur mon visage. Mais je suis bien loin de la mer alors je devine, je respire et j'imagine. Bises à vous et bonne journée.

hpy a dit…

Delphinium, venez. Aujourd'hui vous sentirez les embruns de la mer loin dans les terres, tellement il y a du vent. En outre il pleut, on peut donc s'imaginer que les gouttes qui tombent sur nous viennent de la mer.

Anonyme a dit…

Samoja kohteita kannattaa kuvata, jopa samaa maisemaa kannattaa kuvata. Vuosien kuluessa oivaltaa itsekin syyn. Syy ei ole aina yhtä dramaattinen kuin Hitchcockin Takaikkunassa, mutta sieltä löytyy yksi syy näennäisesti tylsän kohteen tarkasteluun.

hpy a dit…

Kirsi,
Mita siita takaikkunasta nakyi? Takaa-ajaajako? Aika tietysti ajaa meita takaa.

Anonyme a dit…

No mutta laivathan ovat valokuvauksellisia kohteita. Näkeehän sen tästäkin kuvasta. Ja liittyisiköhän siihen myös jotain kaukokaipuuta... Miten on? Itse tiedät vastauksen, me muut vain arvaillaan...

Anonyme a dit…

Minäkin veikkaisin kaukokaipuuta. Laivat viipyvät hetken satamassa ja lähtevät taas merille. Ehkä tätä kuvaa on kiehtovaa katsella samasta syystä.

hpy a dit…

Niini ja Leenukka,
Miksi minulla olisi kaukokaipuuta? Olenhan jo kaukana.

Anonyme a dit…

Minusta tuntuu, että ihminen kirjoittaa/kuvaa usein aina samaa, muodossa tai toisessa. On asioita, joihin palaa takaisin, jotka kiehtovat mieltä, hiertävät mieltä. Sama asia, jota lähestyy eri näkökulmista.
Se oma juttu. Jostain syystä.
Siksi.

hpy a dit…

SusuPetal,
Tarkoitat varmaan etta me ajaudumme kirjoittamaan ja kuvaamaan aina sita samaa. Olemme kuin laiva jonka perasin on rikki, ja jota myrsky ajaa minne milloinkin.

Hansu a dit…

ehkä siksi, että olet niistä niin halitoitunut, että haluat ikuistaa ne aina vain uudelleen.

hpy a dit…

Hansu, mita tuohonkin sanoisi? Miksi ikuistaa noita rahtilaivoja? Niistahan loytaa kuvia vaikka kuinka paljon netistakin kun osaa etsia.

Anonyme a dit…

HPY: kaikki me olemme kaukana, riippuu siitä mistä katsoo. Me molemmat olemme kaukana Suomesta. Suomessa olevat ovat kaukana meistä. :-)

Tahtoo kauemmas.

Anonyme a dit…

Olet lintubongareitten sukua. Heidänkin täytyy yhä uudestaan todeta, että linnut ovat palanneet.

hpy a dit…

Helanes, Olisinkohan vaan epaonnistunut lintubongaaja? Linnut ovat niin pienia ja nopeita etten saa niista kuvia, ja siksi kuvaan suuria, hitaita veneita, mieluiten satamassa. Todennakoisyys on korkea.

hpy a dit…

Lounastauko. Taalla myrskyaa eika satamassa taida olla yhtaan rahtilaivaa - en ainakaan huomannut aamulla. Jospa menisin tarkistamaan tilanteen...

hpy a dit…

Vahvistan, ei yhtaan rahtilaivaa satamassa. Kalastusveneet sen sijaan olivat siella kaikki. Huomenna (tai ainakin lahipaivina) laitan kuvan tamanpaivaisesta myrskysta. Ehka.

Liisa a dit…

Kohteet ovat uljaita ja eivätkä hujahda hetkessä ohi kuten esimerkiksi lentokoneet. Siksi.

hpy a dit…

Liisa,
Jos ymmarran oikein en siis ole pelkastaan epaonnistunut lintubongaaja, vaan myos huono lentokonekuvaaja?

Anonyme a dit…

HPY ja Ninni, toisaalta minusta tuntuu, että olette yhä edelleen sydämissänne tosi lähelläkin... Teistä huokuu vahva side Suomeen - se ei katkea ihan äkkiä.

Vastaus tuli mun mielestäni heti otsikossa: siksi. Tarviiko sitä sen paremmin selitellä?

hpy a dit…

Mari,
Sille etta on suomalainen ei voi mitaan. Se joka on suomalaisena syntynyt, kuolee suomalaisena, vaikka omistaisi toisen maan passin! Tama koskee tietysti myos muita kuin suomalaisia.
Myrsky voi kutenkin irroittaa veneen trossit aivan samalla tavalla kuin elama voi katkaista siteet syntymapaikkakuntaan tai -maahan.

Salka a dit…

Minä rakastan laivoja, niin kauan kuin minun ei tarvitse niihin kiivetä! En pidä edes Ruotsin laivoista, ne tuntuvat liikuvilta hotelleilta. Joskus niihin joudun kun joku ystävä haluaa minut mukaansa. Itse pidän vain pienellä purjeveneellä purjehtimisesta. Sitäkään en ole saanut pitkään aikaan toteuttaa...

Minä kuvaan kylttejä ja kantoja:))Ehkäpä siihen ei ole mitään ihmeellistä syytä että kukin kuvaa itselleen samoja kuvia. Ei kaikkeen tarvitse aina etsiä syytä tahi analysoida tekemisiään puhki.

hpy a dit…

Salka,
Pakkohan tassa on analysoida kun kerran Valokuvatorstain haaste on MIKSI.

Anonyme a dit…

Taisi minun avaukseni osua lähelle, siksi, kun asut sataman lähellä ja siksi koska satama on sinulle tärkeä.
Siis siksi.... miksi itse en ole kuvannut satamaa vaikka olen työni takia ollut tekemisissä sataman kanssa yli 40 vuotta siis miksi en?
Siis siksi, kun en asunut sataman lähellä, siis siksi en!

Anonyme a dit…

HPY: oui je vais revoir la mer cette année, j'ai pris cette décision. Chez moi aussi, il y a beaucoup de vent, d'ailleurs les autorités ont lancé un avis de tempête pour la fin de la journée et la nuit prochaine. Peut-être que vos gouttes salées vont arriver jusque chez moi. Bises à vous.

Anonyme a dit…

Hej! Jag tycker om "båtbilder",mörka eller ljusa.

Anonyme a dit…

Toinen kommentteni kuvasta.
Ja,jag måste säga,att jag tycker mycket om den här bilden.Gamla minnen kommer fram,när ja tittar på foton.Det vat 1961,när jag mönstrade in i Narvik,Norge,och det var 30 grader kalt,men nu sitter jag här hemma i Åbo med Astrid.Det är bara Pikaluk,som jag längtar efter.Kanske du kommer i håg henne.

Anonyme a dit…

Kolmas kommenttini kuvasta.Kun klikkasin kuvaa suuremmaksi,näkyi selvemmin korsteenissa BH,eli Bröst Hållar rederin kippo näyttää olevan kysymyksessä..

Anonyme a dit…

Hmnn.. Kuvasi sai minut kirjoittamaan vielä neljännen kommentin,ei pelkästään sen vuoksi,että toisessa kommentissani kirjoitin väärin,yli kaiken rakastamani Pipalukin nimen.Sitä en anna itselleni anteeksi.
Katselin arkistojani,noin 350 laivakuvaa löytyi näin först i början,laitan blogilleni uuden kategorian,Laivat.Ei niitä vanhoja kuvia,vaan uusia.HPY,sinulla on laivakuvaus hallussa,siis kuvakulmat.

Anonyme a dit…

Pena,
kiitos kehuista (vaikka tiedat, eli sanot itse etta kehua ei saa :D)
Pipalukin muistan hyvin, tutustuin sinuun silloin kun olit myymassa sen pois. Varmaan kaipaat vielakin.
BH taitaa olla ahvenanmaalainen charteringvarustamo, en ole aivan varma. Suomen lipun alla se kulkee, ja Maarianhamina on sen kotisatama, sen tiedan. Puosua en tunne. Enka tieda minka variset silmat hanella on.

Anonyme a dit…

Bröst Hållar ?

Onko se sama asia kuin eestiksi tisukannatin?

Oletkohan hpy havainnut sellaisia oireita, että olisit jotenkin kiinnostunut laivoista?
Satamassa luultavasti epäilevät sinun olevan vieraan maan agentti tms.

Anonyme a dit…

Ciclista,
Vieraan maan laiva-agentti? Ei ole minun tyoni.

Mary Stebbins Taitt a dit…

Wonderful night exposure/photo, Happy! Mary :-D